Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na začátku...

Xena "HEDA"se narodila přesně o den a rok později než Chirka tedy 7.2.2011 v CHS z Těšnice,chovatele Miroslava Šafaříka.

Spojení M:Aura z Chýšeckého vrchu, V2, zkoušky ZV,PZVLZ,SZVP vždy I.cena O: Ich Monty z Mečkovské skály V1,CAC,BOB,CACIB,NV,C.I.E.,VDH , zkoušky ZV,PZ,SZVP,VZ I.cena

Hedku jsme si přivezli již jako odrostlejší mladou slečnu ve věku 6ti měsíců. Dlouho jsme se nerozhodovali. Byla ČB,podoba,oči i chování stejné jako Monty. Je těžké hledat štěně dle spojení jaké měl Monty a tak jsme neváhali a přijali nabídku Míry Šafaříka na odkup fenky, jejíž otcem byl Monty.

V poli je zatím poměrně lehce ovladatelná,ale myslím,že jí to přejde.Hezky hledá a začala pěkně vystavovat, klid před zvěří je zatím výborný.Bylo by fajn,kdyby jí to vydrželo.Reakce na střelbu zatím v pořádku . Tak jí i mě držte pěsti,aby nám to šlo "alespoň" tak dobře jako s MONTÍKEM.

 

 nyní.... po 2letech

HEDKA splnila mé očekávání a prokázala,že v sobě nese velké množství vloh po svém otci.Stala se z ní bezproblémová fena s velkou loveckou vášní.Potvrdila,že plemeno NDO je v každém ohledu pes všestranně použitelný a při správném zacházení se z něj může stát bezproblémový společník i v běžném životě.