Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozky vodní práce a s výsledkem.......

23. 6. 2014

protože se nám povedli PZ, bolavý běh vypadal doléčený a byl čas před háráním rozhodli jsme se začít cvičit vodní disciplíny... Rozka je vodařka a tak vše probíhalo tak jak má. Trochu  na začátku problém s ochotou, ale ke konci nácviků slušná práce :-).Rozhodnutí jet na zkoušky padlo a my vyrazili společně se Soňou a Oskarem (naše výcviková skupina) k Plzni.Tento termín byl na hraně Rozina hárání a tak pokud by začala hárat,šla bych jako čekatel... Takže cesta by nebyla zbytečná .

Rozlosování a my s č. 9 vyrazili se skupinou rozhodčích,kde jsem čekala velké problémy...(předešlá zkušenost s Hedkou) na nemýlila jsem se... Výběr nejužšího místa na lomu byl doslova šokující... před nám prostor 30m do konce o 10m blíže nádherná vodní plocha,kterou jsme ale nevyužili.Rozka vyplavala a protože po pár tempech byla před koncem,nosem zjistila,že v dosahu nic není otočila jsem jí napravo,pak zamířila ke břehu,po břehu poodběhla oněch 10m a vyplavala na krásnou otevřenou vodní plochu, jenže to již rozhodčí odtroubili 2min a Rozka tedy nepředvedla,to co normálně.Tedy za 3...OK.Následovala kachny z vody.Rozka hezky vydržela v leže až do dopadu kachny na zrcadlo a bez povelu ji aportovala, zakončení disciplíny ve svahu znamenalo,že si Rozka sedla zadkem výše a já se jen při převzetí pravou rukou mírně zarotovala v pase. Za tuto rotaci jsme obdrželi známu 3.Dohledávka místo v rákosí,kterého tam bylo spousta,proběhla v travině... Rozka hezky dohledala a protože vyběhla z poza roští a neviděla mě,jen jsem řekla Roz a známka 3.Nahánení  v rákosí nebylo obtížené,tedy pro nás.Nácviky jsme dělali v mokrém rákosí a tak to pro nás nebyl problém,Hezky prohledávala prostor několikrát vyběhla,já ji pomohla povelem,ale ona s chutí vždy vběhla do rákosí. Rozhodčí oznámkovali tento výkon za 2.... to jsem již nekomentovala... Výkon Rozky v rákosí rozhodně na 2 nebyl a já už věděla,že jsme v 2.ceně bodově.Klidy na stanovišti jsme šli na řemeni na jistotu.Zkoušeli jsme to pouze 2x a tak nebyl důvod riskovat kvůli 2bodům.Rozhodčí nám doplnili tabulku poslušností za 3 což jsem od nich čekala.Vše probíhalo stejně jako u Hedky.Dle mého názoru se má disciplína oddělovat od poslušnsti.Disciplína = Drezůra=známka...No nic.Cenu jsem si nechala napsat a Rozku stejně pochválila.

Nyní se zaměříme na lesní práci.Rozka má aport výborný,což již předvedla na několika liškách,když kamarádi dělali nácviky a my jen tak šli s nimi....Váha lišky nerozhoduje a tak začneme...ale až po hárání... myslím,že do týdne začne,neb hárá stejně jako Hedka,která začala hárat minulý týdne...