Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozka - 5.ročník Memoriál MVDr. Jiřího Michálka

24. 9. 2014

 Rozku jsem už v srpnu nahlásila na 5.ročník MJM,klubovou soutěž KCHHMO,neb již 4.měsíce vykazovala známky slušného loveckého psa. Nedělala chyby a když už ano,tak z poloviny byly moji zásluhou  ,zřejmě nezkušený vůdce...

Odjezd byl koordinován z Třebohostic.Mít větší auto,tak snad vezeme sebou i nábytek z obýváku.Společnost nám dělala Jarka (CHS z Elevenu) s MOK Beretou Bar.Cesta v pohodě.Holky v klidu v kleci.Dojezd na místo,ubytování čisté v chatkách ze seriálu Vyprávěj . Nástup okolo 19h,losování,které nás rozdělilo na další dva dny.My první den s losem č.16 voda,Jarka pole.Zanmenalo to pro Jarku najít auto a zkušený doprovod,kterým se nakonec při užším výběru (Jarka měla velké požadavky) stal vůdce z ciziny  Dominik s fenkou MOK Ami Angel z Jirgalova dvora. Večer proběhla zábava,která se točila jak jinak okolo psů.

1.DEN

Ráno vydatná snídaně jen pro některé....ostatní měli stažený žaludek a nedostali do něj zhola nic  a odjezd k zámku do Doks,kde proběhlo slavnostní zahájení.My se poté vydali směr Máchovo jezero na vodu a Jaru s Dominikem do bažantnice Ploužnice na velké pole.

Slušný výkon na rákosu,kde Rozka dostala dvakrát po 4.Výměna skupina a následovala ochota,kde Rozka nezaváhala a předvedla pěkný systém hledání na vodě a završila přinášením kachny z hluboké vody, takže opět dvakrát za 4. Na klidy jsme šly již na jistotu na řemeni za 3...což mi bylo při jejich klidech dost dlouho vyčítáno . Vím na co fena má a v tuto chvíli to rozhodně zatím na vítězství v celé soutěži nebylo...třeba příští rok . Pro nás den zakončen I.cenou 98b,takže velká spokojenost. Jaru s Bar také vcelku slušně v II.ceně bohužel s limitní známkou z rychlosti za 2.Baru loutala a pachy a myši ji v rychlosti brzdili tak,že si vysloužila 2.Škoda...normálně to je střela.

Večer hezký při pivku,víně a kořalce a někteří i při tanci.

2.DEN

Pro nás odjezd na velké pole do bažantnice Ploužnice.Slušné počasí.Počáteční spolkojenost nás přešla v momentě příjezdu na místo,kde okolo aut se shromáždilo asi tak 80ks kachen.Dále pak na golfovém hřišti (louka posekaná a 4cm)pobíhající bažantí zvěř v množství více jak velkém ...a společný hon.Počáteční strach z ovladatelnosti Rozky vystřídal pohodový klid,kdy Roza zbrzděná pachem pěkně běhala,super postupovala a hezky klidovala.Nakonec zvládla i při společném honu vystavit a já lovila bažanta.Přinesla mi ho odevzdala a na konci disciplíny jsme měli vše hotové ve 4kách.Moc hezká práce a já spokojená.Systém a vytrvalost 3.Na malém poli už byla vidět únava spíše psychická,dohledávky 4,vlečky 4,ale pokazila si přinášení,které přikládám ulovení zvěře,takže mě chtěla oběhnout a já musela dát povel.

Nakonec PZ v I.ceně 274b.nos 4 a velká spokojenost s dokončením Memoriálu v I.ceně s titulem CACT a ve zdraví

Jaru nakonec druhý den va vodě opět II.cena díky limitní známce na ochotě za 1.Opět nečekaná známka u Bar,neb za celou dobu co cvičíme cca 3měsíce nikdy ochotu za horší jak 3neměla.

I tak to byl moc hezky prožitý víkend s fajn lidmi a jsem ráda,že Rozka nezklamala.Myslím,že na ni byl pyšný i její chovatel,který ji při práci viděl a slyšel posudky kolegů rozhodčích.

Jóóó CHS  z Mečkovské skály zřejmě dobrý oddíl .

Nakonec poděkuji organizátorům celé akce za výbornou organizaci,přípravu Memoriálu,sponzorům za krásné dary a popřeji vítězům.

Vítězem celé soutěže se stal pes MOK Jantar z Chlumčanské doliny vedený Petrem Slavíkem (pes je bratr Jaggy z Chlumčanské doliny) opět velmi dobrý oddíl ,druhá zaslouženě fena MOK Barcelona Star Moravia vedená Davidem Jirgalou a třetí místo obsadila fena MOK Bardotte Bertoni Prague vedená Zuzkou Veselou.

My skončili na 7.místě a Jarka na 10.místě z 21stratujících 

img_1158.jpgimg_1080.jpgimg_1020.jpg

img_0977.jpg

img_0962.jpg