Jdi na obsah Jdi na menu
 


MJM 2016 - ARGO Berrmont a ARNY Berrmont

12. 9. 2016

O víkendu 9-11.9.2016 jsme se s Argem zúčastnili klubové soutěže Memoriál MVDr. Jiřího Michálka (PZ+VP). Společně s námi jako doprovod jela Zdenka CHS Star Moravia a jako další soutěžící jel brácha ARGA ARNY (Hary), který je v majetku CHS Z Elevenu.

Přihlášeno bylo 24psíků a i k losování se jich dostavilo 24.

Jarka s Harym si vylosovali 5 a my měli 12,čímž jsme uzavřeli skupinu,která první den nastupovala na POLE. Ráno po slavnostním nástupu jsme odjeli rovnou na disciplínu přinášení kachny z hluboké vody. Argo nezaváhal, vydržel ležet a na povel donesl a ukázkově předal kachnu.Takže začátek za 4. Pak disciplíny na MALÉM POLI. Dohledávky byly v pohodě. Rychle a dobře odevzdal. Postupem času se začalo oteplovat a teplota mířila vysoko nad 30st.C. Pro ARGA je tato teplota velmi nebezpečná.Je hrubosrstý a ještě k tomu černý. Bylo vidět jak začíná být unavený... ale i tak zvládl vlečky i s přinášením sice v pomalejším tempu, ale zodpovědně...

Následovalo VELKÉ POLE. Na něj jsme šli bez většího odpočinku a vzhledem k tomu,že byl poslední na disciplíně vlečka se zajícem, nebyla jsem moc optimistická.

Společný hon, zpočátku pomalejší, ale pod flintou prohledával prostor mezi vůdcem a dalším střelcem. Takže za 4. Neměli jsme příležitost při společném honu na zvěř, a tak jsme ještě pokračovali na samostatné hledání. Přinášení teplé zvěře proběhlo za 4.

Při samostatném hledání opět zpočátku pomalejší, ale po 2 minutách se rozeběhl a za krátko napostupoval a hezky vystavil pernatou.Ta vzlétla a já jsem pro jistotu použila povel daun. Klidy za 3 smiley. Nakonec si ARGO z pole přinesl 2trojky z klidů jinak samé 4. První den jsme uzavřeli  PZ v I.ceně a čekali na 2den na vodu.

Voda se ARGOVI vydařila a nebýt mého strachu, kdy jsem šla na jistotu klidy na řemeni, měl vodní práce s plným počtem bodů. I tak ARGO pracoval na výbornou a splnil můj sen o I.ceně smiley. Jarušce se také dařilo poměrně pěkně. Krásné pole ale bohužel pokazila přinášením. I tak tento Memoriál dokončila s Harym v I.ceně, nos 4 na krásném 11.místě. Jsem na oba psíky moc pyšná a doufám, že pokud nám bude přát zdraví a budeme mít taky trochu toho štěstí, tak se příští rok ukážeme i na nějakých VZ.

ARGO se stal vítězem MJM 2016 v I.ceně s titulem CACT.

Moc děkuji Zdence za doprovod, organizátorům za super připravenou klubovou akci a všem, kteří uspěli i když ne třeba dle vlastního přání gratuluji!!!

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a ve zdraví se vrátit DOMU

_img3255_mjm_2016_fotoep.jpg_img3279_mjm_2016_fotoep.jpg