Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRVNÍ HON v Bavorově

13. 11. 2013

Naše lovecká sezona začala letošním prvním honem v Bavorově,kam jsme byli pozváni od majitele Jaggy.

imag0081.jpg

S Berrkou jsme vyrazili v sobotu brzy ráno směr Strakonice.Pršelo,byla tma a zima.Nevěděla jsem do čeho jdeme hlavně proto,že Berrkovi bude brzy 11let. Pro Jaggy to byl její první bažantí hon v životě,proto jsem byla na ni moc zvědavá.Na kachnách pracuje výborně, je ovladatelná, poslušná s výborným nosem a chťovou prací.

Okolo 7.30h se počasí umoudřilo a my dojeli do Bavorova.Uvítání bylo jako vždy milé,čekala nás ranní snídaně a okolo 8.15 jsme vyrazili.První dvě leče byly v lese.Což mi nevadilo a Berrka odpočíval v autě,poté jsme se přesunuli k bažantnici,kde už Berry nastoupil.Věděl co se po něm chce a pěkně aportoval,nejen bažanty,ale i KROCANY

imag0093.jpg

,vůl jeden... Jaggy pracovala na výbornou.Je to fenka s výborným nosem,chutí do práce,jen je potřeba ji trochu usměrnit a nenechat jí, aby si dělala co chce... to musí nový majitel ještě doladit .

Ukončení honu bylo okolo15.30,následovalo občerstvení a pěkné posezení.Domu jsem si odvážela jako z venkova velkou výslužku a hezký zážitek.Ujistila jsem se,že Jaggy je v dobrých rukou,že o ni bude pěkně postaráno, a že bude dělat to, pro co byl lovecký pes vyšlechtěn,tedy LOVIT. Berrka svůj první hon zvládl na jedničku.... doufám tedy,že i ty následující budou tak úspěšné jako tento první.

imag0091.jpg

imag0102_1.jpg

imag0102.jpg

DOMA je to nyní jako v lazaretu.Kromě Berrky jsou všichni na klidovém režimu.... snad tuto dobu překleneme a vše se v dobré obrátí!!!!