Jdi na obsah Jdi na menu
 


Memoriál Prof.Jaroslava Svobody VZ (CACT,CACIT)

16. 9. 2013

O víkendu 14-15.9. se uskutečnil pod záštitou OMS Olomouc a KCHHMO v Horce n.Moravou Memoriál Prof.Jaroslava Svobody,všestranné zkoušky ohařů se zadáváním titulu CACT,CACIT startovalo 24psů.

Z domova jsme vyjížděli již v pátek,moc se nám tam nechtělo,ale zkoušky byly zaplaceny a tak jsme jeli.... pršelo celou cestu a i na místě to nebylo o moc lepší.Proběhlo ubytování,přivítání,losování....Náš los s č.8 nás zařadil do skupiny,která začínala malým polem,následovala voda a velké pole.Na první vlečce Hedka začala výmýšlet a místo pro bažanta sledovala 1/2stopy a pak přešla na pole s řepou,které od vlečky bylo 2m a tam začala lovit ,ale včas ji došlo,že tam je k něčemu jinému a vlečku již pěkně vypracovala a bažanta donesla,jen si nechtěla sednout a tak malý povel kolínkem zanmenal přinášení pernaté zvěře 3.dohledávky v pohodě,rychlé,ukázkové předání... přejezd na vodu,kde Hedka potvrdila své kvality a všem předvedla chuťovou,rychlou a zkrátka ukázkovou vodu,včetně práce na živé kachně.Následovalo velké pole,společný hon moc hezký,vedlejší pes vystavil,slepice vzlétka,já střílela a Hedka ze 100m donesla.Na samostatném hledání hezky napostupovala na 20m bažanta,vystavila.Předvedla rychlé,systematické hledání s výbornám nosem,takže samé 4,jen klid před zvěří srstnatou 3,na tu jsme nenarazili....

První den pro nás byl moc úspěšný a v neděli nás čekal LES.První ohrádka.... Hedka opět jako vždy podcenila váhu lišky a lišku dovláčela za běh,neotálela,neváhala,ale úchop a vláčení lišky ke mě zanmenala známka 2.Klidy 4 a šlo se na drobné disciplíny,kde kromě vodění na řemeni za 3 obdržela samé 4 a šli jsme na BARVY... Šoulačka bez chyb a vyrazili jsme na barvu.Moc jsem se bála,že mineme lože,což se nám minulý týden stalo,ale Hedka zavěšená v řemenu lože neminula a krásně došla a já věděla,že už máme vyhráno!!!! Přestože jsme ozanmovače posledních 14dní nezkoušeli ani jednou, Hedka vyrazila a během chvilky nám oznámili,že u kusu byla a vrací se k nám,když jsem jí uviděla s binxlíkem,byla jsem úplně šťastná.....Její vedení ke kusu bylo ukázkové a tak HEDKA předvedla všem to co se naučila a právem dostala OCENĚNÍ ZA NEJLEPŠÍ PRÁCI NA BARVĚ. Přestože před námi byly ještě vlečky,u mě HEDKA vyhrála i kdyby ty vlečky neudělala... ale to mě ani nenapadlo,že by je nezvládla.Na psech již byla vidět velká únava, ale Hedka obě vlečky včetně předávek zvládla krásně.

VÝSLEDEK : XENA z Těšnice se stala vítězem Memoriálu odnesla si I.cenu 487b - titul CACT,CACIT,Nejlepší práce na barvě  

Byl to opravdu moc vydařený víkend, Memoriál byl výborně zorganizován v krásném prostředí.Ceny, které obdrželi všichni účestníci byly překrásné. Posezení s příteli také stálo za to . Druhé místo obsadil pes MOK Benny Vives Bohemia s vůdcem Veselým Viktorem, třetím v pořadí se stal náš kamarád David Jirgala s fenkou MOK Barcelona Star Moravia, která si odnesla titul res.CACT, ocenění nejlepší voda a předvedla ve věku 2,5let moc hezký výkon.

Všem úspěšným patří gratulace a pořadatelům a sponzorům velký DÍK.

Fotky práce Hedky jsou na http://berrymok.rajce.idnes.cz/MJS_2013/ včetně vláčení lišky z ohrádky