Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hon v Bošicích a doma v HS Radim

27. 12. 2013

Po 14ti dnech krátká informace o posledních dvou honech na drobnou,které probíhali..

PRVNÍ  HON 21.12.2013 v MS Bošice - na tento hon jsme byli pozváni od kamarádů z Bošic .Byl to jejich poslední hona na drobnou na zajíce. Se mnou byl pozván kamarád Petr a Helča s Leošem z Vitic. Ráno pohoštění a okolo 9.30 jsme vrazili ve dvou skupinkách A a B na povozech do honitby.Bylo moc hezké počasí a mě s Helčou se opravdu dařilo  a klukům jsme ukázali, jak se má lovit..... Nakonec se nastřílelo 18 zajíců ve 42 střelcích. Já se stala KRÁLEM HONU a měli jsme co zapíjet . Ukončení honu bylo jako vždy na myslivně v Bošicích,kde jsme oslavovali,až se hory ZELENALY. Klukům z Bošic děkuji jménem celé skupiny za pozvání a krásný lovecký zážitek.

DRUHÝ HON 26.12. 2013 v HS Radim - na tento hon jsem pozvala kamarádku Moniku a jejícho manžela (lovce)Clemense z Německa,kteří mají doma fenku HAKY (ABBY) z Chlumčanské doliny.Začátek v 8 hod jako vždy,mělo být doloveno jen 5ks zaječí zvěře a cca 5 ks bažanta kohouta.Vše se vydařilo,já opět lovila a počasí se vydařilo. Na koneci se posedělo v místní hospůdce,kde proběhlo občerstvení a popití . Abby s Berrkou pracovali moc hezky a na to,že to byl Abby,Moniky a Clemense první společný hon na drobnou se vydařil na výbornou.Hezky jsme se nasmáli a pobavili.Clemens si odnesl pozvání na srpnový odlov srnce a tak se v létě na něj u nás budeme těšit.

Tímto HONEM jsme s Berrkou ukončili letošní loveckou sezonu a v příštím roce (pokud budeme všichni zdrávi)se budu těši KONEČNĚ na lov s HEDKOU .