Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všestranné zkoušky I.cena 483b,2.místo,nejlepší voda

8. 10. 2012

O víkendu jsme se s Hedkou účastnili všestranných zkoušek,které pořádal OMS Klatovy. V sobotu jsme spolu vyjeli okolo 6h ráno,trochu jsme bloudili,ale nakonec v 8 h jsme parkovali ve vesničce Chanovice okres Klatovy.Počasí bylo krásné,slunečné a tak jsme si trochu přáli,abychom při losování začínali v lese,opak se potvrdil a náš los č.4 nás zařadil do skupiny začínající na poli,následovala voda a neděle měla býti ve znamení lesa.

Náš kamarád Honza Kotíků,který se nechal zlanařit a s Dragem z Chejlavských lesů vyrazil na Dragovy poslední pracovní zkoušky šel jako první do lesa.Tím se naše cesty na celý den rozešli a s přáním štěstí jsme odjeli na pracoviště.

Odjezd na pole,společný hon v pohodě pěkné,rychlé, systematické hledání na brokový dostřel tak,jak jsem u Hedky zvyklá. za 4,dále následovalo samostatné hledání,které se Hedce také povedlo, postupovala na 20m,pak se otočil vítr a tak vystavení na uměle odchovaném kusu bažantí zvěře bylo kratší,než jaké Hedka předvádí běžně na divoké zvěři. Následovali dohledávky,které byly za 4 a odjezd na vodu.Zde Hedka potvrdila pěknou práci,tak jako před 3mi týdny na Memoriálu Jiřího Michálka. Pěkné daleké hledání na vodě i v rákosí,dohledávky kachny do 1 minuty vše za 4. Poslední disciplína vlečka s bažantem přes horizont do 1min za 4. Den byl u konce a my šly vše ve 4kách,pouze 1x 3 z klidů před srstnatou.Na tu jsme nenarazily. Ten den byl šťastně u konce a my se sešly,tentokráte se spokojenýcm Honzou na myslivně. Honzovi se také dařilo a les ukončil ve 4kách  . Ten den nám přišlo pár lidí fandit a tak možná i proto se nám tak dařilo.

Druhý den les....od rána lilo jako z konve a před námi 9 lesních disciplín. Ohrádka za 4, klidy na stanovišti,vlečky a drobné disciplíny vše ve 4kách.Následovala šoulačka za 4 a barva.Zde Hedka šla pod větrem a tak jsme bohužel minuly lože,takže za 3. Všestranné zkoušky byly u konce a já věděla,že jsme ukončili v I.ceně,vysoko v bodech a s pocitem,že Hedka předvedla moc hezkou a zodpovědnou práci.

Ve 20ti měsících  se Xena z Těšnice "HEDKA" zařadila mezi VŠESTRANNÉ CHOVNÉ FENY.  

Tímto bych chtěla moc poděkovat svým přátelům,kamarádům,kteří mi pomáhali,tahali vlečky,umožnili cvičit ve svých revírech a byli mi oporou.

Hlavní a moc velký dík patří již 9tým rokm mému kamarádovi  Petrovi Břichnáčovi a jeho rodině,která mu umožňuje se mnou cvičit a tolik času trávit se mnou a s psíky,dále Honzovi Bezděkovi a jeho rodině,která také snáší mě a mé čtyřnohé a dvounohé přátele a v neposlední řadě Vláďovi Černému od ktrého jsem měla Montíka a Mírovi Šafaříkovi,který mi prodal Hedku,štěně po Montíkovi. DĚKUJI .........

 fotografie0210.jpg

 fotografie0218.jpg