Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezóna honů začala....

12. 11. 2012

Zkoušková sezona byla úspěšně ukončena a začala sezona honů....Jak už jsem tady psala,moc ráda bych celou sezonu odešla ještě s Berrkou.Kachny byly v pohodě a tak již druhý týden Berrka zvládá hony.Jeho první hon a vlastně i můj byl u kamaráda v HS Oleška-Nučice, hon byl moc hezky zorganizován,vyšlo pěkné počasí,ale nakonec nedopadl nejlépe....vždy se může stát smutná věc a tahle byla opravdu velmi smutná... 

Druhá sobota byla ve znamení honu již skoro v domovském honebním spolku Chotutice-Pečky.Báječené počasí a výborně zazvěřený terén. Berry i přes svůj pokročilý věk pracoval výborně a odnesl si velkou pochvalu a uznání ostatních lovců .Chuťový pes s výborným nosem,rychlého a přitom systematického hledání a pevného vystavování.Superrrrrr práce.Joooo zřejmě dobrá chovatelská stanice . Výborně pracoval i Hedky brácha Xaver,syn Montíka.Přes svou mladost,výborně dohledal 3kohouty, pomohl Berrkovi,při vystavování a vypíchnutí kohouta,kdy byl terén velmi špatný,nepřehledný a já jsem měla o Berrku strach.Berrka vystavil,postoupil,počkal na mě a já si ho chytla a šel Xavík.Vystavil a pak bravůrně vypíchl kohouta,který se střelil.Moc hezká práce.Střeleno 38 divokých kohoutů, 2ks zajíce a 2 ks bažantí slípky.Ti byli chyceny psem a 1 ks srnčího (sanitární odlov).

Zakončení s prima zábavou a pohoštěním se konalo jako vždy v místní hospůdce.

Berrka v neděli odpočíval,ale žádné větší problémy jsem u něj nezaznamenala.Je unavený, a myslím,že ho bolí svaly,ale jinak v pohodě .

Příští sobotní hon nás čeká u našeho kamaráda a chovatele Honzy Bezděka v Chlumčanech....