Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVINKY...... a za pár dnů.......

27. 3. 2012

Všem co už něco tuší jen potvrdím a těm co nic něvědí napíši......

Po dlouhém rozmýšlení se opravdu doma odsouhlasilo, že k našim stávajícím psíkům přibude v prvním týdnu měsíce KVĚTNA štěně MOK-fenka z Chlumčanské doliny .

Proč právě z Chlumčanské doliny se dovíte hned....Chovných stanic je opravdu mnoho,ale ti co chovají na psech,kteří mají původ zde v Čechách,jsou všestranní a přitom jsou využívání v praxi je jen žalostně málo. Všichni hledají zázraky a novou krev v zahraniční a přitom nikde není vidět, jací potomci po těchto psech jsou, výstavy ano,ale práce ne!!!!! Dlouho jsme s Honzou Bezděkem vybírali psa,který by byl dle našich představ, tedy: -VŠESTRANNÝ PES, - kohoutková výška do 62cm, - klouby do 2/2, -předci,kteří jsou i u mého prvního psa a přitom by byl využíván v praxi. Tuto podmínku splnil chovný pes Bono Cor z Bolatic.

Proč opět  MOK ?- protože pro mě je to i přes jeho oblíbenost u nemyslivců plemeno především pracovní, se kterým jsem prošla xy honů a to co předvádí za práci je prostě úžasné .

Proč fenka ? - možná jsem zauvažovala o tom, že po 9ti letech mezi psíky je na čase se trochu osamostatnit a zkusit něco odchovat.Něco co dle mého názoru může oživit plemeno MOK a posunout ho dál víc k myslivcům. To slovo TROCHU má již danný základ,ale to je až další z překvapení, které možná dopadne a nebo nedopadne . Sami časem uvidíte......

 Tak nám držte pěsti..... a nebo nedržte.Záleží na vás .

H