Jdi na obsah Jdi na menu
 


LESNÍ ZKOUŠKY, I.cena 240bodů, 2.místo

22. 7. 2012

V sobotu 21.7.jsme se s Hedkou zúčastnily  LESNÍCH ZKOUŠEK ohařů,které se konaly při OMS Kolín.

Ráno jsem já,Hedka a náš kamarád Petr B.vyrazili do Týnce nad Labem,kde se konaly LZ.Přihlášeno bylo 12psů nastoupilo 11.Počasí přálo a my si vylosovali číslo 10.Všichni ráno jeli zkoušet ohrádku,my ne.Hedce jsem v aportu věřila a ona mě po celou dobu zkoušek přesvědčila,že právem .Ve skupině jsme byli 4psíci a začínaly jsme na drobných disciplínách,pak barvy a nakonec vlečky.

Orádka,která byla společná pro všechny posunula všechny psíky dál,následovaly klidy,které jsme cvičili pouze 3x z toho 2x na řemeni. Trochu jsem se bála a když pak sousedův pes na klidech utekl a začal nahánět,měla jsem nahanáno i já.Hedka ale situaci ustála na výbornou.Přejeli jsme na drobné disciplíny kde Hedka předvedla výborný nos a  zvěř na 50m bez pomoci dohledala.Následovalo slídění,které jsme vůbec necvičily,ale Hedka věděla z pole,jak pracovat a tak předvedla moc pěknou práci.Vodění na řemeni jsme cvičili dost a tak to nebyl žádný problém.Nahánění jsme cvičily pouze 2x,a ještě k tomu Hedka 2x při nahánění zavadila o starou oplocenku,kde zůstaly dráty a v kotrmelcích se poroučela k zemi.Když si při posledním pádku sedla a se zvednutým během seděla a koukala  na mě, měla jsem skutečně nahnáno.... ale vše dopadlo dobře a Hedka tento hrůzně vypadající pád zvládla.....Z drobných disciplín jsme odcházeli na barvy se 4kami. Na barvu jsme šly jako poslední a tak Hedka měla dost času na odpočinek.Už bylo vidět,že je unavená.

Šoulačky jsem se trochu bála,ale nakonec nebylo potřeba.Hedka se z prvního odložení zvedla velmi snadno a už ani při konečném odložení si nesedla,tak jak to udělala pokaždé při nácvikách.

Barvu jsme zkoušely pouze 1x s kamarádem,který mi řekl,ať jí věřím,že má výborný nos.Hedka na barvě jde hezky z volna  s nosem u země.Vše si ověřuje a tak nepřešla ani lože a u kusu byla během chvilky bez zaváhání.Takže 4.

Teď už nás čekaly pouze vlečky s liškou a zajícem.Ty jsme v lese zkoušely všeho-všudy 1x.Ale u této disciplíny jsem věřila,že to zvládne a měla jsem pravdu.Přesto,že byla unavená,neudělala sebemenší chybu a večky během pár minut zvládla opět na 4.

Pak už byl konec :-).Hedka ukázala všem jak pracuje Německý drátosrstý ohař.Byla jsem na ni právem pyšná a kamarád Petr B.by zase pyšný na mě ...

VÝSLEDEK.: I.cena,240bodů, 2.místo

Všem kteří mi pomohli s výcvikem, s možností výcviku v honitbách moc děkuji.Už bych měla napsat jména,ale zatím nevím,zda by s tím dotyční souhlasili a tak zůstávají i nadále v utajení.

Oni vědí a jim patří můj dík....