Jdi na obsah Jdi na menu
 


IV.ročník MEMORIÁL MVDr.Jiřího Michálka 2012

10. 9. 2012

V pátek 7.9. jsme s Hedkou a Petíkem vyjeli směr Temelín,kde klub KCHHMO pořádal           8-9.9.klubovou soutěž IV.ročník MJM (PZ+SZVP) se zadáváním titulu CACT,CACIT.

Cesta byla poměrně rychlá a klidná,neprve jsme se ubytovali v kempu Vlatvín a poté přeji k zahájení memoriálu do Temelína.Zde jsme prošli veterinární prohlídkou,rozlosováním.S losem č. 4 jsme se zařadili do skupiny 6ti psů (5 NDO+1MOK)a začínali ráno na velkém poli.

S námi ve skupině běžel i kamarád David Jirgala s 15ti měsíční fenkou MOK Barcelonou Star Moravia. Tato dvojice byla na tomto ročníku absolutně nejmladší !!!!  Po společném honu,kde Hedka vůbec nezaváhala,byla ovladatelná,běhala pod flintou  známka 4  jsme přecházali do vojtěšky,která byla poměrně vysoká a byli zde vypuštěni bažanti.Slunce začalo hřát a teplota soupala. Před námi David s Barcelonou přišli na zvěř poměrně rychle,takže fenka předvedla moc pěknou práci vše ve 4kách. Hedka měla bohužel smůlu a když jsme prošli pole bez narazení na zvěř,začala jsem mít o ní strach.Už,už jsem chtěla odvolat,když Hedka začala postupovat a poté pevně vystavovat.Bažant vylétl,Hedka daunovala a já střílela.Bažant křídlován a Hedka dohledávala.Bohužel vedro a čas strávený v poli udělal své a Hedka předávala bažanta již vleže.Takže rychlost,vytrvalost 3,předání v poznámce malá 3 ostatní 4.

Po tomto velkém poli vypadl 1pes NDO A 1vůdce odvolal,neb ho známka ze systému řadila do III.ceny,kterou nechtěl.

Následovala přestávka v hospůdce,občerstvení a malé pole.

Přinášení kachny z hluboké vody 4,vlečky 4,dohledávky 4,chůze na vodítku 4,přinášení 4,poslušnost 4

Naše skupina ukončila PZ ve složení 3NDO,1MOK všichni  v I.ceně.

Večer posezení,hudba,pečené prase - HEZKÁ ZÁBAVA

Druhý den voda

Na ochotu jsme šly jako třetí na řadu.Zde bohužel David s fenou vypadl.Moc nám to všem bylo líto,ale Barcelona předvedla moc hezkou chuťovou práci,kam se na ní hrabali psíci o mnoho starší a věřím,že s Davidem toho ještě hodně dokáží.

Na vodě Hedka nezaváhala a ochotu předvedla za 4.přinášení kachny 4,klidy na stanovišti 4.

Následoval přejezd na rákosové disciplíny.Všichni nás varovali,že rákosí je velmi těžké,spousta psů zde vypadla,ale představa toho,že bude ještě těžší než na Kolísku jsme si nedovedli představit.Hedce jsem věřila,že nahánění bude úplně v pohodě.Taky že jo.. známka 4.Tuto známku obdrželi pouze 3 psi z 23.V rákosu si Hedka pořezala běh,ale poslední disciplínu dohledávku kachny zvládla za 3min.Této disciplíny jsem se bála nejvíce,ale nakonec známka 4,plný počet bodů 100,kterého nedosáhl žádný jiný pes .

Vyhlášení se konalo v Temelíně v místním pohostinství.

Z 23 psů dokončilo 11psů, 7 v I.ceně, 3. v II.ceně a 1 ve III.ceně.

Vítězem se stal pes Jar z Plzínů (NDO) vedený Radkem Dudou

2.místo Xena z Těšnice (NDO) věk 18měsíců vůdce Hana Kaprová

3.místo Astor z Králova Dvora (MOK) vůdce Jan Král

Celá soutěž byla moc hezky zorganizována v pěkném prostředí,rozhodčí posuzovali přísně,ale spravedlivě,krásné ceny.Přestože se mi nechtělo jet, nakonec jsem moc ráda,že jsme se zúčastnili a soutěž velmi úspěšně dokončili.

FOTKY na http://berrymok.rajce.idnes.cz/MJM_2012/

mjm-2012-013.jpg

mjm-2012-007.jpg