Jdi na obsah Jdi na menu
 


HEDKA poprvé na honu

26. 11. 2012

V sobotu 24.10.jako již poněkolikáté jsme se zúčastnili honu v HS Chotutice-Pečky na drobnou a škodnou zvěř.Sešlo se nás 17 střelců,2honci,jeden traktor a 7psíků.

Tentokráte jako záskok šla místo Berrky Hedka.Hodně jsem se bála,aby Heda místo klidů a hledání pod flintou nepředvedla splašené honění a rušení lečí....mé obavy byly ZBYTČNÉ!!!

Hedka předvedla pěknou,ale spíše zkouškovou práci.Není se čemu divit.Tento hon jsem poprvé viděla rozdíl mezi psem na hony a psíkem na zkoušky.

Hedka vystavovala,postupovala,ale křídlovaného bažanta,protože nebyl zhaslej vystavovala a když utíkal,tak postupovala,ža ho nahnala do struhy,kam jsem jí strčila a povelem aport ho přinesla.Běhala krásně pod flintou,klidovala,ale když se střelil kohout čekala na povel aport,takže o dva střelené bažanty přišla,neb byla pomalá a já nechápala,proč neběží sama .

Hezky dohledala 2bažanty.Bylo vidět,že si kolikrát neví rady,ale tím,že jsme chodili s psíkem,který je výborný lovec a přitom velmi poslušný a dobře ovladatelný,bylo vidět,že se ho drží a sleduje,jak má pracovat....byl to moc hezký pohled,ale spíše pro toho,kdo tomu rozumí..

Střelilo se 25 kohoutů,2kachny,liška,kuna...jedno srnče bylo strženo psíkem,Hedčiným bráchou Xavem.Bylo slabé a zřejmě by ndacházející zimu stejně nepřežilo.

Hedka dostala velkou pochvalu od kamarádů a já byla na ni moc pyšná.Zakončení honu bylo v místním hostinci,kde bylo připraveno občerstvení a zábava byla výborná!!!!!

fotografie0225.jpg

 

 

fotografie0233.jpgPetr s pořádným psíkem