Jdi na obsah Jdi na menu
 


PZ I.cena - Chirka + nový přírůstek NDO

29. 8. 2011

Aktualita číslo 1)

Chirka zvládla v sobotu 27.8.2011 PZ v I.ceně. s celkovým počtem 273b. Nos 4,vystavování 4,postupování 3

Ráno jsme odjížděli v 7h do Mančic s Lůcou (od Ariny),která nám tentokráte dělala po celou dobu zkoušek doprovod.Opět mi nebylo nejlépe . Chirka ovšem byla v pohodě.Startujících bylo 18,náš los č.9 nás zařadil do 2skupiny. Dojeli jsme na pole a s teplotou okolo 26st.c. jsme vyrazili na společný hon.Už při příjezdu bylo vydět hodně zajíců.Společný hon na poli pěkné tempo, 2x zající ustála ho vcelku dobře,3zajíc začala za ním lehce postupovat,až úplně vyrazila.Přeběhla zbytek pole a u korony se vrátila ke mě (asi i díky Lůce).Pokračovala zase v moc hezkém hledání až do konce. Známka 4.klid srstnatá 3.Další disciplína přinášení zvěře Zajíc 4,bažant 3.Samostatné hledání v řípě systém 3.rychlost,vytrvalost 4.Dohledávky slušný 4.Trochu byla rozhozená z prohnaného zajíce a tudíź bylo potřeba ji trochu krotit.Vlečka bažant 4 (byl pořád znát prohnaný zajíc) a zajíc 4.Přinášení kachny, nebyl problém,jen milá slečna při malém prostoru usoudila,že mě obejde a usedne za mě, zády ke koroně,takže 2.

Celkem předvedla sloušnou práci v duchu celého výcviku,trochu mě nas...la prohnaným zajícem a kachnou,což od začátku dubna nikdy neudělala.... Je to jen PES,tedy vlastně FENA s trochou  v těle.

Aktualita číslo 2)

tak už i nám se zaplnilo místo v srdci i v kotci.V neděli 21.8.2011 jsme si od Mirka Šafaříka dovezli fenku ČB Xenu z Těšnice "Hedu" (dceru Monty z Mečkovské skály x Aura z Chýšeckého vrchu) 7 měsíců. Heda k nám přijela taky trochu díky Market od Birdíka,díky které jsem si pořídila i Montyho ....

Dnes je fešanda poprvě se mnou v práci.Doma si zvykla na režim.Povahově je hodně podobná Mo,zatím trochu opatrnější,ale vše chce čas.Již víme,že pokud něco nezná nehrne se,ale v klidu s rozvahou jde vše vyzkoušet .Napodruhé je už v pohodě.Pěkně jde do vody ,Zvládá povely ke mě,sedni, místo a s povelem daun jsme zatím na začátku.

Foto samozřejmě dodáme co nejdříve