Jdi na obsah Jdi na menu
 


(8)Berry z Chlumčanské doliny MOK

5. 3. 2010

Berry z Chlumčanské doliny se narodil 30.7.2003 ze spojení Fanny z Černopládu a Narda z Pompejské kolonády.Chovatelem je Honza Bezděk, který bydlí v Přestavlkách, viz odkaz niže.

Berrku jsem si původně pořizovala jako psa společenského a jako společníka pro sport. Jenže co čert nechtěl, Honza nám ukázal v čem je krása OHAŘE a tak to všechno začalo..... a trvá dodnes. Díky němu sem poznala spoustu fajn lidí, myslivců, výcvikářů.

S Berrkou jsme zvládli ZV,PZ,SZVP,LZ a nakonec  i VZ. Začátky jsou opravdu velmi težké a bez pomoci zkušených bych jen těžko těchto výsledků dosáhla.

Berry je dnes pro mě velkým pracantem,lovcem a pomocníkem při výkonu práva myslivosti.Od září do prosince máme každý víkend hony. Pomáháme s vyháněním zvěře při sekání trávy.....

Je to můj první  opravdový lovecký pes, přítel a pomocník, který mě naučil spoustu věcí, naučil mě, jak důležité je poznat psí duši a porozumět světu psů!!!!

 Výstavy: V1,NV,CAC,Res.CACIB,CACIB,BOB

Zkoušky: ZV I.cena,SZVP I.cena,PZ I.cena,LZ I.cena,VZ-CACT III.cena

 

nyní.... po X letech,

i přes to,že výsledky DKK neumožnili Berrku uchovnit,musím přiznat,že v svých 11letech strčí do kapsy i psíky mladší.Nikdy nevykázal známky špatné DKK i po velkých zátěžích a bydlení v KOTEČKU.Bohužel nikdy nepředá své vlohy,které má více než výborné a v dnešní době by hodně pomohli v chovu rasy MOK - LOVECKÉHO.